Alla utflykter nedan kan kombineras med varandra, med eller utan besök på vingård för vinprovning.

Alcobaça

I den fina lilla staden Alcobaça, som ligger nära Nazaré, besöker vi klostret och klosterkyrkan som byggdes på 1100-talet i gotisk stil och som blev upptagen på UNESCO:s världsarvlista 1989. I kyrkan får vi höra den romantiska berättelsen om en portugisisk prins och om hans kärlek till en spansk adelsdam. Guidad promenad i Alcobaça och till kärlekens trädgård, Jardim do Amor.

Möjlighet med ett besök till den närliggande vingården Quinta dos Capuchos på vinprovning. Med det tillägget blir dagen en heldagstur.

Tempelriddarslottet i Tomar

I den historiska staden Tomar finns många sevärdheter, till exempel tempelriddarnas slott där “Kristi kloster” (Convento de Cristo) finns. Klosterborgen hör till UNESCOs världsarvslista. Convento de Cristo hörde i tiderna till tempelriddarna och klostret ligger uppe på en höjd ovanför den gamla staden. Klosterborgen omges av ståtliga murar och skogar. Convento de Cristo är nuförtiden en betydelsefull turistattraktion där det ofta arrangeras olika kulturhändelser. I klosterborgens arkitektur kan man se många olika stilar, bland annat romansk, gotisk och renässansstil.

Möjlighet att på returresan till Nazaré besöka vingården Casal das Freiras  för vinprovning.

Medeltidabyn Óbidos

Den välbevarade medeltida fästningen i Óbidos erbjuder besökarna en tidsresa till det förflutna. Att gå på fästningens murar och att promenera i de gamla stengränderna, kantade med gamla byggnader, väcker onekligen till liv sagorna om prinsessor och modiga riddare. 

I Óbidos finns många mysiga små butiker med till exempel smycken, produkter av kork och butiker som säljer den berömda körsbärslikören Ginja – väl värd att smaka på. Att strosa omringa i Óbidos, att gå i butikerna och äta lunch på någon trevlig restaurang är ett glatt minne man länge bär med sig.